בחירת מטפל זוגי
ההגעה לטיפול זוגי כרוכה בהרבה לבטים וחששות. הפחד שהטיפול לא יצליח, יגזול זמן וכסף, ייגע במקומות רגישים בזוגיות, גורמת להרבה אנשים לוותר על הרעיון ולהמשיך הלאה בשגרה.
הבחירה במטפל הנכון, היא כמו בחירה בחופשה חלומית או בחדר שינה מפנק. זו מתנה שאתם נותנים לעצמכם ולמשפחה שלכם. ככל שנוצרת כימיה, ואתם מגיעים לידיים טובות ואמינות, למטפל מוסמך שלמד ועבר את כל הדרך, אתם נמצאים אצל מומחה שעשוי להוביל לשינוי משמעותי בחייכם. ההשקעה בטיפול, היא השקעה לטווח ארוך. העלות היום של גירושים, פירוק החבילה, היא עסק יקר מאד שעלותו נאמדת במאות אלפי שקלים במקרה הטוב. שלא לדבר על המחיר הרגשי שיש לכל אחד מבני המשפחה עקב המשבר.
לא תמיד שני בני הזוג מוכנים להגיע לטיפול. במקרה כזה, יכול בן/בת הזוג שמעוניינים בכך להגיע לפגישות פרטניות, הנעשות בראייה זוגית. לעיתים, בן הזוג יצטרף בהמשך ולעיתים בני הזוג מעדיפים להיות מטופלים בנפרד, כל אחד אצל מטפל אחר.
באילו מצבים מומלץ להגיע לטיפול ?
פרידה וגירושין
אובדן
בגידה
מחלה במשפחה
בעיות בתקשורת הזוגית
בעיות עם מתבגרים
כל אירוע הנחווה כמשבר או קושי.
כיום, יש מודעות רבה יותר למניעה, וזוגות מגיעים לטפל בתקשורת הבין אישית לפני שהופכים להורים, כמו כן, מומלץ להגיע לטיפול גם אם החלטתם להיפרד. הדרך שבה תעשו את הפרידה היא קריטית מבחינה רגשית לכול בני המשפחה במיוחד כשמעורבים ילדים.
בכל מקרה שאתם מרגישים שמשהו לא עובד לכם כמו שצריך, מומלץ לפנות לאיש מקצוע, שהוא מטפל מוסמך.
כמו בכל דבר שאתם בוחרים בחיים, גם טיפול זוגי הוא לא חתונה קתולית. לאחר שיחת טלפון ופגישה ראשונה אתם יכולים להתרשם אם מתאים לכם להמשיך במסע המשותף. חשוב שתרגישו שאתם בידיים טובות ובמקום בטוח.